ايران تودي / فارس يك متخصص تغذيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه اپيدمي تاج و نياز به فاصله اجتماعي و ماندن در خانه همه را در معرض خطر قرار مي دهد ، يادآوري كرد كه بايد به راهكارهاي تبديل خطر و قوانين تغذيه اي كه در جلوگيري از بيماري عروق كرونا قلب …
الگوهاي تغذيهاي پيشگيرانه از كرونا https://iranian-today.ir/الگوهاي-تغذيهاي-پيشگيرانه-از-كرونا/ ايران تودي Mon, 11 Jan 2021 05:03:33 0000 اجتماعي https://iranian-today.ir/الگوهاي-تغذيهاي-پيشگيرانه-از-كرونا/ ايران تودي / فارس يك متخصص تغذيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه اپيدمي تاج و نياز به فاصله اجتماعي و ماندن در خانه همه را در معرض خطر قرار مي دهد ، يادآوري كرد كه بايد به راهكارهاي تبديل خطر و قوانين تغذيه اي كه در جلوگيري از بيماري عروق كرونا قلب …
ايران تودي / فارس يك متخصص تغذيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه اپيدمي تاج و نياز به فاصله اجتماعي و ماندن در خانه همه را در معرض خطر قرار مي دهد ، يادآوري كرد كه بايد به راهكارهاي تبديل خطر و قوانين تغذيه اي كه در جلوگيري از بيماري عروق كرونا قلب م effectiveثر است توجه كنند. ، توضيح داده شد.
اعظم زماني ، يكشنبه ، 12 ژانويه ، در كارگاه آموزش تغذيه به مناسبت پانزدهمين نظرسنجي ملي اطلاعات تغذيه گفت: “رعايت قوانين تغذيه سالم در شرايط عادي پايه و اساس سلامت است و در شرايطي مانند اپيدمي كرونا ، تغذيه مناسب باعث تقويت سيستم مي شود.” امنيت بسيار مهم است.
وي رعايت رژيم غذايي سالم را از مهمترين عوامل تقويت سيستم ايمني بدن و محافظت از سلامتي مردم دانست و گفت: ، مصرف مكرر ميان وعده ها و ميان وعده هاي پركالري و …
زماني گفت: عادت هاي ايجاد شده در اثر اجبار به ماندن در خانه بيشتر خطرناك است و مي تواند منجر به ايجاد يا تشديد بيماري هاي غير واگير خطرناكي مانند چاقي ، ديابت و فشار خون شود.
اين متخصص تغذيه گفت: در بيماران مبتلا به بيماري هاي غيرواگير مانند ديابت ، چاقي و فشار خون بالا و در افرادي كه به دليل ارثي يا اكتسابي مستعد اين بيماري ها هستند ، منجر به اختلال در فشار خون ، كنترل چربي و قند خون ، كم تحركي و سو mal تغذيه مي شود.
زماني گفت: “از يك سو ، بايد توجه ويژه اي به مدل تغذيه براي تقويت سيستم ايمني بدن و جلوگيري از كوويد 19 شود. تصور مي شود كه عفونت عادات غذايي بد را اصلاح مي كند.
وي ادامه داد: اين روزها كرونا يكي از عوامل م inثر در افزايش خطر بيماري عروق كرونا قلب ، ديابت ، فشار خون بالا ، چربي خون بالا و مرگ ناشي از كارهاي اجباري خانه ، افزايش مصرف ميان وعده ها و فست فودها و مستعد اضافه وزن و چاقي و Covid 19 است. ” .
زماني گفت: شما مي توانيد با استفاده از نظرات متخصصان تغذيه ، تغذيه مناسبي را براي جلوگيري از اين تهديدها پيدا كنيد و از اين فرصت براي ماندن در خانه براي بهبود شيوه زندگي ، حفظ و بهبود سلامتي و تقويت سيستم ايمني بدن خود استفاده كنيد.
وي گفت: به خاطر داشته باشيد كه مصرف مكمل هاي ويتامين به تنهايي مي تواند خطرناك باشد ، بنابراين به جاي مكمل ها و مولتي ويتامين ها از سبزيجات و ميوه هاي تازه استفاده كنيد.
به گفته متخصصان تغذيه ، بهترين منبع پروتئين ارزان قيمت حبوبات است كه داراي ارزش غذايي مشابه گوشت به همراه غلات است. “
وي با اشاره به اهميت مصرف ميوه هاي فصلي گفت: مركبات سرشار از ويتامين C هستند ، بنابراين هنگام مصرف يك نارنگي يا 2 نارنگي متوسط ، بدن انسان به مقدار اين ويتامين نياز دارد.
اين متخصص تغذيه كه براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي عروقي بايد در هر وعده غذايي از سالاد يا سبزي استفاده كند ، مي گويد: افراد بالاي 12 سال بايد ماهيانه 50000 واحد ويتامين D مصرف كنند.
وي ادامه داد: در كودكان بين 2 تا 12 سال هر 50 ماه 50000 واحد ويتامين D مي تواند سيستم ايمني بدن شما را تقويت كرده و از بيماري عروق كرونا قلب پيشگيري كند.
وي گفت: خوردن غذاهاي چرب و پر نمك به دليل ضعف سيستم ايمني بدن ، احتمال ابتلا به بيماري كرونا قلب را افزايش مي دهد. “مصرف بيش از حد غذاهاي شيرين و شيرين با تحريك سيستم ايمني باعث افزايش بيماري عروق كرونا قلب مي شود.”
وي گفت: به جاي نوشيدني هاي گازدار و آب ميوه هاي صنعتي كه قند اضافه مي كنند ، بهتر است از دوغ بدون قند و از ليكورهاي خانگي كم شيرين استفاده كنيد.
زماني با اشاره به اهميت سبزيجات و گياهاني مانند شلغم ، كدو ، كلم ، گل كلم و هويج در تأمين ويتامين هاي C و A مورد نياز بدن ، گفت: تخم مرغ منبع متفاوتي از پروتئين و مواد مغذي است ؛ اما به ياد داشته باشيد كه تخم مرغ آب پز بهتر از نيمه پخته يا نيمه پخته است.
اين متخصص تغذيه پزشكي شيراز با بيان اينكه هميشه بهتر است از نان هاي غلات كامل به جاي نان هاي سفيد استفاده شود ، افزود: توصيه مي كند به دليل اثرات مخرب بر سيستم ايمني ، فست فودها و غذاهاي كنسروي كه حاوي مقادير زيادي سديم و نمك هستند را محدود كنيد. .
زماني گفت كه براي جلوگيري از چاقي كودكان بايد كودكان را در تماشاي تلويزيون ، كار و بازي با كامپيوتر محدود كنيم.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينكه كمبود آب بدن خطر بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد ، به همه توصيه كرد 6-8 ليوان آب در روز بنوشند.
وي يك بار كمبود خواب را به ضعف سيستم ايمني مرتبط دانست و گفت: يكي از توصيه هاي جدي متخصصان داشتن هفت تا نه ساعت خواب براي بزرگسالان و هشت تا 14 ساعت خواب براي كودكان است.
متخصص تغذيه علوم پزشكي شيراز با اشاره به اهميت فرآورده هاي لبني روزانه گفت: به جاي چربي هاي حيواني سرشار از چربي اشباع شده ، از چربي هاي مايع استاندارد و داراي مجوز بهداشت استفاده كنيد تا از تحريك سيستم ايمني بدن جلوگيري كند. در حد متوسط مصرف كنيد.
انتهاي پيام