صبح روز 20 ژانويه 2017 ، دود مهيبي از ساختمان پلاسكو بيرون آمد كه در ضلع شمال شرقي چهارراه استانبول واقع شده است. شعله هاي آتش و دود به قدري شديد بود كه مردم اطرافشان را ترساند ، گويي كه پلاسكو 54 ساله تمام كمكي را كه مي توانست مي خواست. چند ساعت پس از …
فرياد پلاسكو به كجا رسيد؟ https://iranian-today.ir/فرياد-پلاسكو-به-كجا-رسيد؟/ ايران تودي Tue, 19 Jan 2021 06:07:11 0000 اجتماعي https://iranian-today.ir/فرياد-پلاسكو-به-كجا-رسيد؟/ صبح روز 20 ژانويه 2017 ، دود مهيبي از ساختمان پلاسكو بيرون آمد كه در ضلع شمال شرقي چهارراه استانبول واقع شده است. شعله هاي آتش و دود به قدري شديد بود كه مردم اطرافشان را ترساند ، گويي كه پلاسكو 54 ساله تمام كمكي را كه مي توانست مي خواست. چند ساعت پس از …
صبح روز 20 ژانويه 2017 ، دود مهيبي از ساختمان پلاسكو بيرون آمد كه در ضلع شمال شرقي چهارراه استانبول واقع شده است. شعله هاي آتش و دود به قدري شديد بود كه مردم اطرافشان را ترساند ، گويي كه پلاسكو 54 ساله تمام كمكي را كه مي توانست مي خواست. چند ساعت پس از آتش سوزي و تلاش آتش نشانان ، حوالي ساعت 11:30 صبح ، پلاسكو فرو ريخت و 16 آتش نشان و 5 غيرنظامي كشته شدند. ميليون ها نفر با فروريختن ساختمان پلاسكو و مرگ آتش نشاناني كه با شجاعت خود را براي نجات جان و مال شهروندان به آتش كشيدند ، قلبشان شكسته و شكست خورد ، اما همه اخطارها براي جلوگيري از يك پلاسكو ديگر به كجا ختم مي شود؟
داود براتي – آتش نشان بازنشسته و معاون سابق سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران – در مصاحبه با ايران تودي وي گفت: “اين يك جيغ بود ،” از تجربياتش در جلوگيري از تشكيل ساير Plascoes. صدايي كه مي گويد بايد به ايمني بسياري از ساختمان ها در برابر آتش سوزي و حوادث توجه جدي كنيم.
آتش نشان بازنشسته و معاون سابق سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران ادامه داد: حادثه دلخراش پلاسكو فريادي براي دستيابي به اهداف امنيتي و رسيدگي به وضعيت ساختمان ها و اماكن مهم تهران بود كه هنوز برخي از آنها شنيده نشده است.
وي ادامه داد: اگر پس از حادثه پلاسكو براي دستيابي به اهداف امنيتي تلاش شود ، ناقص و جدي به نظر مي رسد. پلاسكو نشان داد كه اگر ساختمانهاي مهم و پرخطر را ترك كنيم ، هر لحظه جان مردم به خطر مي افتد.
وي افزود: پلاسكو نشان داده است كه اگرچه شهرها بسيار تغيير كرده اند ؛ اما متأسفانه تغيير در كاربري و تراكم زمين ، توسعه ساختمان و ارتفاع ساختمان يكي از مهمترين ملاحظات و الزامات از نظر ضوابط و مقررات ملي ساختمان و كليه مالكان زمين ، طراحي و كنترل براي مهندسان ، شهرداريها و ديگران تأكيد شده است. عناصر مربوطه توسط قانون نظام مهندسي و ساير قوانين مورد نياز است ، آيا اين مورد در نظر گرفته نمي شود؟
براتي گفت: حادثه پلاسكو نشان داده است كه همه حلقه ها و دستگاه ها براي رسيدن به اهداف امنيتي بايد نقش خود را به خوبي ايفا كنند ، به عنوان مثال بيمه از اين قاعده مستثني نيست و بايد نقش خود را به درستي ايفا كند.
براتي گفت: به عنوان مثال ، پس از حادثه پلاسكو ، اگر بيمه مراحل جدايي را طي مي كرد و شرايط متفاوتي داشت ، نشان داده شد كه بيمه بر اساس تجربه بين المللي و استانداردهاي قابل اعتماد بايد با ساير محافل مانند آتش نشاني هماهنگ شود. در حقيقت ، آنها بايد براي دستيابي به اهداف مشترك براي افزايش مستمر ايمني و جلوگيري از آتش سوزي و حوادث تلاش كنند.
وي گفت: بيمه بايد از ابزارهاي موجود استفاده كند تا شاهد افزايش مداوم امنيت و رعايت قوانين و مقررات باشيم.
يك آتش نشان بازنشسته و وكيل سابق سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران گفت: با تغيير بيمه نامه ، به ويژه در مرحله ارزيابي ريسك ، صاحبان زمين و املاك مي توانند با رديابي فاكتورها درخواست بيمه آتش سوزي كنند. م securityلفه هاي امنيتي انگيزشي. اگر ارزيابي ريسك قبل از صدور بيمه نامه به درستي و با عمق و ميزان دقت مورد نياز انجام شود و مكاني كه ريسك از حد تعيين شده فراتر رود ، بيمه آتش سوزي نباشد ، متقاضيان بيمه آتش سوزي اقدامات لازم را براي رفع نقص و بهبود ايمني انجام مي دهند. آهسته
براتي افزود: در اين راستا مي توان در جايي كه ضريب ايمني متناسب با سطح سيستم ها و ايمني متناسب با اقدامات ايمني و حفاظت در برابر آتش سوزي و حوادث باشد ، نرخ بيمه كاهش يا كاهش يابد.
معاون سابق سازمان آتش نشاني تهران گفت: “در بعضي از نقاط ، خطرات و خطرات بسيار زياد و غيرقابل قبول است ، نبايد بيمه آتش سوزي و حوادث ارائه شود ، در غير اين صورت محدوديت هاي امنيتي كاذب و صاحبان زمين و كالا وجود خواهد داشت.” آيا آنها با بيمه آتش سوزي موافق هستند كه بسياري از نقايص ايمني را در چنين مواردي جبران مي كند؟
براتي گفت: تمام محافل و عناصر مربوطه ، از جمله شهرداري ، آتش نشاني ، كارفرمايان ، شركت هاي بيمه ، اتحاديه ها و انجمن ها ، بازرسي كار ، استانداردها ، سيستم مهندسي و دستگاه هاي برتر دولتي مربوط به ساختمانهاي شهر و اماكن مهم مربوط به رعايت اين موارد هستند. وقتي امنيت ، رويه و هماهنگي برقرار باشد و قوانين و مقررات ، قوانين ، دستورالعمل ها و الزامات فني و ايمني به درستي رعايت شوند ، خواهيم ديد كه امنيت به طور مداوم در حال تكامل است.
معاون سابق سازمان آتش نشاني تهران تأكيد كرد: اگر كليه قوانين به درستي رعايت شود و از پتانسيل موجود بر اساس شرح وظايف سازمان استفاده شود ، نقش عناصر مرتبط نقش خود را ايفا مي كند. با تلاش هاي هماهنگ و فعاليت هاي هدفمند ، از نظر سرعت و تسهيل روند واكسيناسيون ، به اهداف ايمني مي رسيم ، در غير اين صورت اين ناسازگاري ها منجر به عدم موفقيت ما در دستيابي به اهداف ايمني يا افزايش هزينه ها و سطح پايين تر مي شود. مراقب باش.
در پايان ، براتي تأكيد كرد كه وضعيت مراكز خطر در ساختمانهايي مانند تهران و پلاسكو به مقامات بالاتر نياز دارد تا نقش سياست و استراتژي دولت را ايفا كنند ، يا زيرساخت هاي لازم را براي حركت چرخ هاي سنگين امنيت شهر ايجاد كنند. و در اين راستا ، بايد نقشي اساسي و زيربنايي در رفع نواقص و كمبودهاي قوانين و مقررات و يا تلاش بيشتر و بيشتر براي توسعه و تكميل آنها داشته باشد.
انتهاي پيام